10 tips voor Apple TV

Behoor je tot de gelukkigen die een Apple TV onder de kerstboom vonden? Dan zul je inmiddels aardig wat tijd hebben besteed om het apparaat beter te leren kennen. Maar ook als je al wat langer een Apple TV hebt, dan zit je goed. Hier volgen wat tips om je apparaat beter te leren kennen en te gebruiken.

1. Heb je hem nog niet geïnstalleerd, dan kun je hem heel snel installeren via je iPhone (4S en jonger): leg de iPhone even op je Apple TV en langs magische weg worden de apparaten met elkaar verbonden. De Apple TV maakt gebruik van de instellingen in je iPhone (Apple ID en wifi) om zichzelf te programmeren.

2 . Hou de Menu-knop langer vast en je zit sneller terug in het beginscherm.

3. Hou gedurende het afspelen van een film de toets met het pijltje naar boven vast en er verschijnt info over de film.

4. Hou de OK toets vast gedurende het afspelen en je krijgt de mogelijkheid om een audiospoor te kiezen en de ondertiteling aan of uit te zetten of te wisselen.

5. Ga naar Instellingen > Beperkingen: hier heb je de mogelijkheid om apps te verbergen in het beginscherm (KorTV anyone???).

6. Je kunt het beginscherm naar jouw idee organiseren door de OK knop vast te houden tot de icoontjes gaan wiebelen en ze dan te verplaatsen.

7. Controleer je Apple TV scherm instellingen om je te verzekeren van de beste weergave voor je TV.

8. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid om je de ondertitels helemaal naar jouw idee en voorkeuren in te stellen. Dit gaat natuurlijk alleen als je de ondertitels niet inbrandt.

9. Heb je een iPhone of iPad ga dan naar de App Store en download Remote. Hiermee kun je niet alleen je Apple TV makkelijker bedienen, maar ook makkelijker door je muziek bladeren en het geeft je een toetsenbord, waardoor je zoekwoorden veel makkelijker kunt ingeven dan via het letterbordje.

10. Heb je nog een los bluetooth toetsenbord ergens liggen dan kun je het koppelen via Bluetooth.

Het mag duidelijk zijn dat deze tips slechts een deel van de mogelijkheden weergeven. Heb je zelf een killer tip deel hem dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.