15 iPhone tips die je (misschien) nog niet kent

Je iPhone zit vol met zaken die je niet elke dag gebruikt en zeker sinds iOS 9 zijn er heel veel verborgen functies bijgekomen. De echt grote dingen worden altijd breed uitgemeten en dat maakt het lastig om alle kleine verbeteringen er uit te halen. We hebben er hier een aantal uitgelicht die je misschien nog niet kent, maar misschien ook weer wel. Heb je zelf nog tips, laat het ons weten!!

1. Wat trekt je accu leeg?

Wil je weten waarom je batterij zo snel leeg gaat? Ga dan naar Instellingen > Batterij. Hier zie je welke apps de meeste stroom hebben verbruikt. Kies je voor de optie 7 dagen dan zie je gelijk welke apps je het meeste gebruikt. Klik je op het klokje dan krijg je informatie over de tijd dat een app op de achtergrond bezig is geweest om je batterij leeg te trekken.

verborgen-iphone-tips-4

2. Zie elke foto die je hebt gestuurd 

Stuur je elkaar veel foto’s en wil je een keer zien wat je zoal heen en weer hebt gestuurd? Ga dan naar Berichten, kies voor de betreffende persoon en klik op Details. Je krijgt in één keer alle foto’s (Bijlagen) die je hebt gestuurd en hebt ontvangen.

Toon alle foto's die je hebt gestuurd

3. Stuur je locatie

Heb je met iemand afgesproken en is het wat lastig om uit te leggen waar je zit? Stuur dan je locatie vanuit Berichten. Kies weer voor Details en klik op de optie: Stuur mijn huidige locatie.

verborgen-iphone-tips-20

 

De ontvanger krijgt jouw locatie te zien en kan die openen in Kaarten en een route laten plannen.

4. Stuur audio of video berichten die zichzelf deleten

Je wist misschien al dat je Berichten ook kunt gebruiken om gesproken of video berichten te laten sturen. Maar wist je ook dat je die berichten zich zelf automatisch kunt laten verwijderen? Altijd handig om te weten:

Ga naar Instellingen > Berichten. Onderaan zie je de instellingen voor audio en videoberichten.

verborgen-iphone-tips-6

5. Multitasken in email

Soms als je een e-mail aan het tikken bent, heb je een stuk tekst nodig uit een ander e-mail bericht. Afbreken is geen optie, zeker niet als je e-mail bericht wat lang is. Gelukkig hoeft dat ook niet. Leg je vinger op het deel waar staat Nieuw bericht en veeg je email naar beneden. Je bericht blijft nu beneden aan het scherm staan en jij kunt rustig een ander e-mail bericht opzoeken.

Als je klaar bent tik je weer op het bericht waar je mee bezig was en je kunt verder waar je was gebleven.

 

Multitasken in Mail

6. Tik 2x op de thuisknop

Met de iPhone 6 en 6 plus introduceerde Apple grotere schermen. Daarmee is voor menigeen de ruimte rechtsboven (of linksboven) buiten bereik gekomen. Wil je je iPhone toch met één hand bedienen tik dan 2x op de thuisknop. Het hele scherm zakt dan naar beneden en kun je toch op die bovenkant tikken.

Tik 2 keer op de thuisknop voor een makkelijkere bediening

Het werkt met het startscherm, maar ook in elk ander scherm waar je je ook maar bevindt.

tik 2 keer op de thuisknop werkt in elk scherm

 

Siri

Siri slaagt er steeds beter in om ons Nederlanders te begrijpen. En dat is maar gelukkig ook. Hieronder een paar tips om het gebruik in de auto een stuk gemakkelijker te maken

7. Siri: breng me naar huis

Rij je net weg van een onoverzichtelijke parkeerplaats of een inspannende meeting, dan is soms lastig om even snel een bestemming in te tikken. Je kunt niet rijden en tikken tegelijk toch? Dan is het goed om te weten dat Siri je snel op weg helpt. Siri weet waar je woont en dus is het handig om aan Siri te vragen: breng me naar huis!

verborgen-iphone-tips-2

8. Siri: stuur een bericht

Probeer je nog steeds onder het rijden snel een sms te versturen, bijvoorbeeld om je partner te vertellen hoe laat je thuis komt? Je kunt het ook aan Siri vragen: Stuur een bericht aan mijn vrouw (of man of wie dan ook) en dicteer je bericht. Vergeet de punten, komma’s en andere leestekens ook niet. Zeg “punt”, “komma”, “dubbele punt”, etc. Handig als je bericht wat langer uitvalt.

9. Siri: lees laatste bericht

Ook voor het lezen van je berichten hoef je je handen niet meer van het stuur te halen. De opdracht: Lees laatste bericht, maakt dat Siri je nieuwste berichten opleest. Siri herkent daarbij ook de smileys. Wil je niet alle berichten horen, maar alleen de laatste berichten van een specifiek persoon, je hoeft er maar om te vragen: Lees de laatste berichten van mijn zoon (of dochter of wie dan ook). Siri vraagt je gelijk ook of je een antwoord wilt sturen.

verborgen-iphone-tips-1

10. Siri: zoek een parkeerplaats

Ben je in een onbekende stad en zoek je een plek om te parkeren. Vraag het Siri: Zoek een parkeerplaats. Aangezien Siri weet waar je bent is een parkeerplaats zo gevonden. Vraag Siri vervolgens om een route aan te maken naar de plek van je keuze.

verborgen-iphone-tips-14

11. Maak een herinnering als je uit of in de auto stapt

iOS 9 zit vol met verborgen extra’s en dit is er één van. Voorwaarde is wel dat je je iPhone via Bluetooth aan je auto hebt gekoppeld. Je kunt Siri vragen om een herinnering te maken als je in de auto stapt (of uitstapt): Siri maak een herinnering als je in de auto stapt.

verborgen-iphone-tips-11

Handmatig een herinnering aanmaken kan natuurlijk ook.

12. Gebruik Siri om snel foto’s te vinden

Tegenwoordig hebben we soms honderden foto’s op onze iApparaten zitten. Dat maakt het vaak lastig om snel even wat op te zoeken. Veel makkelijker is het om Siri ernaar te vragen. Je kunt vragen om foto’s van gisteren, vorige maand of van Augustus vorig jaar. Maar je kunt ook vragen om foto’s van een persoon of een bepaalde locatie.

Gebruik Siri om snel foto's te vinden

En verder:

13. Zoeken in Instellingen

Vind je het lastig om steeds in Instellingen te moeten zoeken? Sinds iOS 9 zit er in Instellingen een zoekoptie. Zo gauw je begint te typen komen er opties waaruit je kunt kiezen. Wel zo handig, vooral als je deze tips wilt uitvoeren:

Zoeken in Instellingen

 

14. Ruim automatisch je (sms) berichten op

Ongemerkt nemen je Berichten een steeds grotere geheugen ruimte in. Het is makkelijk om je berichten te laten staan om ze vervolgens te vergeten. Maar zeker als je berichten met bijlagen krijgt of verstuurd kan het aardig wat ruimte van de toch al beperkte opslag van je iPhone in beslag nemen. Handmatig verwijderen is soms een tijdrovend klusje dat je graag uitstelt.

Je kunt je iPhone ook zo instellen dat dit automatisch gebeurt. Ga naar Instellingen > Berichten en kijk onder het kopje Berichtgeschiedenis.

verborgen-iphone-tips-12

De termijn voor het bewaren van berichten staat standaard op Permanent. Maar je kunt het dus wijzigen naar 30 dagen of een jaar.

15. Je iPhone weet wanneer je moet vertrekken

Maak je een afspraak in je agenda en geef je het adres op waar je naar toe moet, dan zal Agenda automatisch de reistijd aangeven. Geef je ook nog op dat je een melding wilt als het tijd is om te vertrekken, dan zal je iPhone je tijdig waarschuwen.

Bij het bepalen van de reistijd wordt ook rekening gehouden met de actuele situatie op de weg. Is het druk of is er file te verwachten, dan verschijnt je melding vroeger.

Je iPhone weet wanneer het tijd is om te vertrekken

 

Heb je zelf nog tips: zet ze hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.