3 manieren om kleur te geven aan je email

OSX_MailIedereen die werkt met één of meerdere actieve mailboxen met vaak 10 tallen berichten per dag, kent het fenomeen: je moet even snel een bericht opzoeken. Maar wat stond er precies in de kopregel? Wanneer was het ook weer? Kortom voor je het weet zit je minuten lang te scrollen.

OS X Mail kent verschillende mogelijkheden om je mail te sorteren, bijvoorbeeld door het instellen van regels en het maken van slimme postbussen. Maar Mail kent nog andere minder bekende manieren om voor jou belangrijke Mail snel terug te vinden.

1. Maak in Mail gebruik van de mogelijkheden van VIP

Je kunt voor bepaalde contacten de VIP status gebruiken. Als je een contact tot VIP bestempelt, zal Mail een aparte VIP Postbus aanmaken voor elke VIP. Deze Postbussen worden verzameld onder het kopje: * VIP’s. Klap je dit open dan zie je daar de verschillende VIP’s: elke VIP in een eigen mailbox.

OS X Mail maakt een slimme postbus aan per VIP. De berichten worden daarbij niet gekopieerd of verplaatst, maar blijven normaal in je inbox staan.

Je IOS apparaten geven een extra mogelijkheid voor VIP berichten. Je kunt meldingen voor VIP contacten apart instellen, los van de algemene instellingen die je hebt gekozen voor het weergeven van meldingen voor inkomende emails. Stel je hebt meldingen voor inkomende emails uitgeschakeld, dan kun je voor VIP’s andere regels instellen.

Ga op je IOS apparaat naar Berichtgeving / Mail en scrol vervolgens naar beneden. Daar zie je een aparte optie voor VIP’s.

OS X Mountain Lion heeft geen mogelijkheid om je berichten aan te passen.

2. Markeer (Flag) je berichten

Binnenkomende berichten kunnen geflagd worden. Klik rechts op een bericht en zoek een passende kleur vlag voor je bericht. Je kunt kiezen uit 7 verschillende kleuren. OS X Mail maakt vervolgens een aparte postbus aan “Gemarkeerd” met daarin de gemarkeerde berichten. Ook dit is eigenlijk een “slimme” postbus, waarbij berichten niet gekopieerd op verplaatst worden.

Handig is dat je in de map “Gemarkeerd” kunt sorteren op de kleuren van de vlaggetjes.
Mail_OSX_1
Wil je berichten van een bepaalde afzender of met een bepaald onderwerp elke keer automatisch van een vlag voorzien, maak dan een aparte regel aan in: Mail / Voorkeuren / Regels:
Mail_OSX_2

3. In Mail kun je je berichten kleuren

Minder bekend is de mogelijkheid om je berichten zelf van een kleur te voorzien. OS X Mail stelt je in staat om de achtergrond van je mail van een kleur te voorzien, zodat het nog beter opvalt in de vaak lange rij met berichten.

Klik op een berichten kies opde menubalk voor: Opmaak / Toon kleuren. Je krijgt dan het bekende kleurwieltje.
Mail_OSX_3

Kies je favoriete kleur. Je bericht krijgt nu de gekozen kleur.

Je kunt het ook automatisch doen door het aanmaken van een regel: ga naar Mail / Voorkeuren / Regels. Je kunt daar de volgende instelling maken:
Mail_OSX_4
Dit zijn 3 manieren om voor jou belangrijke berichten extra te laten opvallen. Daarbij nog de volgende opmerking:

VIP mailboxen worden gesynchroniseerd over al je Mac’s en IOS apparaten. Maar dat geldt niet voor de mailbox “Gemarkeerd” en het geldt niet voor je email regels die je hebt ingesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.