Apple maakt iWork voor iPad en iPhone gratis

Gelijktijdig met het iOS 7 en iPhone spektakel gisteravond, kondigde Apple aan dat iWork voortaan gratis is voor nieuwe iPhones en iPads. Ook iPhoto en iMovie zijn voortaan gratis. Elke nieuwe gebruiker krijgt de optie om deze geweldige set apps in 1 keer te installeren.

Dat iWork gratis zou worden, lag al een beetje in de verwachting nadat Apple iWork voor iCloud al gratis ter beschikking had gesteld.

In combinatie met de, eveneens gratis, iCloud versie van iWork, voor iedereen met een iCloud account, biedt Apple een sterk alternatief voor Microsoft Office. Verwacht mag worden dat met de release van OS X Mavericks apple bekend zal maken dat ook de Mac versies voortaan gratis zullen zijn.

iwork-gratis-1

Dit is een uitstekende gelegenheid voor Apple om de eigen office productivity software een stevige boost te geven. iWork bestaat uit een fantastische tekstverwerker, Pages, een spreadsheet programma, Numbers en een geweldige app om schitterende presentaties mee te maken: Keynote.

Het besluit van Apple stelt Microsoft voor een aardig dilemma. In een poging de eigen tablets een uniek voordeel te geven ten opzichte van Apple of Android, heeft Microsoft besloten om voorlopig geen tablet versie voor Office te maken. Er is een Office app voor de iPhone, maar die biedt een beperkte Word en Excel versie en alleen in combinatie met Office 365. Een dienst die €100 per jaar kost.

Apple volgt hiermee het voorbeeld van Google, die Google Docs al eerder gratis beschikbaar maakte voor iPad en Android. Inmiddels leert de wereld dat het ook zonder Microsoft Office kan.

Wat denk jij? Kan de wereld zonder Microsoft Office? Reageer!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.