Apple’s WWDC 2015

Vanavond om 19:00 onze tijd gaat het World Wide Developers Conference van Apple van start. Dit jaarlijkse evenement trekt Apple ontwikkelaars van over de hele wereld van jong tot oud, die met elkaar vechten om een kaartje te bemachtigen. Kaartjes kosten een paar duizend dollar per stuk en zijn over het algemeen in no-time uitverkocht.

Aankondigingen

Het is altijd gissen wat Apple precies gaat aankondigen, maar de geruchten machine draait al enig tijd volop. Uiteraard worden de nieuwste versies van OS X en iOS aangekondigd. De verwachting is dat deze versies weinig spectaculaire nieuwe features zullen bevatten. In plaats daarvan zou Apple zich met deze releases veel meer concentreren  op stabiliteit en prestaties. Volgens sommigen zou Apple met iOS 9 ook de oudere iPhone en iPad modellen willen ondersteunen.

Ook over een nieuwe Apple TV wordt veel gespeculeerd. Aan dit apparaat worden inmiddels welhaast mytische eigenschappen toegeschreven. Mogelijk features zouden moeten zijn: een volwaardige game machine, de mogelijkheid om apps te installeren, compleet met een eigen app store en een hub voor Apple’s Home Kit.

Apple Music

Verder is inmiddels wel duidelijk dat Apple zijn nieuwe muziekdienst Apple Music zal aankondigen. Dit hangt al een tijdje boven de markt sinds Apple het merk Beats over heeft genomen. Inmiddels is de lancering ook wel zo’n beetje bevestigd door Sony. Eén van de belangrijkste spelers en in feite onmisbaar voor een Streamingsdienst.

Live volgen

Wil je de keynote speech om 7 uur kunnen volgen, dan kan dat vanuit je luie stoel. Beschik je over een Apple TV dan heb je misschien al gezien dat de Apple Conference app al een tijdje aanwezig is. De keynote speech volgen via een computer en een browser is ook mogelijk via de Apple website.

Voor wie alle presentaties van deze week wil volgen, is er een speciale app voor iOS beschikbaar via de App store: WWDC.

Kijken dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.