Foto’s in iOS 8

Nu het eerste stof na de introductie van iOS 8 wat is opgetrokken, is het tijd om naar de „verschillen” te kijken.

De Foto’s App heeft een belangrijke wijziging ondergaan. Dit houdt verband met de op handen zijnde introductie van de nieuwe Foto App, die Apple heeft aangekondigd voor het „najaar”. Apple vindt foto’s, terecht, heel belangrijk en wil er voor zorgen dat je al je foto’s veilig in de Cloud kunt opbergen, zodat je ze vanaf al je apparaten kunt bekijken. Daarom is er een nieuwe Foto App aangekondigd. Dat betekent ook dat iPhoto en Aperture, de pro app voor foto’s gaan verdwijnen en vervangen worden door een andere app. Hoe die er precies gaat (of gaan) uitzien, daarover heeft Apple nog niet heel veel details vrijgegeven.

Met iOS 8 heeft Apple dus alvast een voorschot genomen. Voor de Mac is dit, ook onder Yosemite Beta, nog niet het geval. Vooruitlopend op de nieuwe app werkt iPhoto op iOS niet meer, maar op de Mac dus nog wel. Helemaal overzichtelijk is het nog niet, maar dat gaat in de toekomst dus veranderen en waarschijnlijk is dat dus na de officiële introductie van OS X Yosemite. Het zal niet de eerste keer zijn dat Apple op het laatste moment nog nieuwe faciliteiten toevoegt vlak voor een algemene introductie.

Waar is de fotorol gebleven?

De belangrijkste wijziging is het verdwijnen van de fotorol. Je hoeft niet gelijk te schrikken, je foto’s zijn veilig. De fotorol is te vinden onder de tab Albums in het „album”: Onlangs toegevoegd. Daar blijven je foto’s gedurende 30 dagen. Je foto’s zijn tevens te vinden onder de tab Foto’s. Hier blijven ze ook na 30 dagen gewoon zichtbaar.

Wat is er gebeurd met Fotostream?

Fotostream is eveneens verdwenen. Dat wil niet zeggen dat je foto’s niet meer in de Cloud worden opgeslagen. Maar de naamgeving is gewijzigd. Al je foto’s in het album Onlangs toegevoegd, worden ook opgeslagen in de Cloud. Dus feitelijk zijn Filmrol en Fotostream in elkaar geschoven.

Hopelijk is ook de werking verbeterd. Tot nu toe komt het redelijk vaak voor dat niet alle foto’s in de Fotostream verschijnen. Mocht dit fenomeen je bekend voorkomen: zoek niet verder op internet, want er is geen oplossing voor. Maar nu dus hopelijk wel met iOS8.

Oudere apps

Kort voor en na de introductie van iOS 8 zagen we een stroom van app updates. Maar verwacht dat in de directe toekomst er nog genoeg apps zullen zijn die niet weten dat de fotorol niet meer bestaat voor het ophalen of opbergen van foto’s.

Mocht je zo’n app hebben, dan is dat, tijdelijk althans, te ondervangen door een nieuw album aan te maken met de naam: Fotorol.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.