iOS 8: 3 verborgen opties in Mail

Apple’s standaard Mail app is één van de apps die we heel vaak gebruiken, maar waarvan we vaak niet weten precies weten wat de mogelijkheden zijn. De app is zo algemeen dat ook Apple vaak niet aangeeft wat alle mogelijkheden en vernieuwingen inhouden. We zullen er hier een paar nader uitleggen.

Concepten

Als je wel eens een mail maakt, waar je eerst nog wat voor moet opzoeken, dan dat op een iPad of iPhone best een lastige handeling. Je moet de mail dan opslaan als concept. Die optie krijg je standaard aangeboden als je annuleer gebruikt

Mail opslaan als concept in iOS 8

Om verder te gaan met het concept moet je dan vervolgens eerst naar de mailbox van waaruit je de mail wilde versturen om daar de mail op te halen uit de concepten. Sinds iOS 8 is dat gewijzigd.

Je kunt nu met een mail beginnen en vervolgens als concept even “parkeren” door naar beneden te vegen. De mail blijft dan onderin staan. Kom je vervolgens terug in Mail dan kun je gelijk weer verder door op de mail te klikken.

Verborgen Mail opties 005

Je kunt zelfs meerdere concepten tegelijk aanmaken. Die blijven allemaal achter elkaar onderaan je scherm staan.

Mail opslaan als concept in iOS 8

Wil je verder met één van deze concepten dan krijg je een scherm met alle je concepten achter elkaar, vergelijkbaar met het bekijken van openstaande tabbladen in Safari op de iPhone.

Verborgen Mail opties 006

Mailbox sorteren

Elke mail applicatie op een PC stelt je in staat om te sorteren op een aantal criteria. Veel gebruikt is de optie om al je ongelezen mail bovenaan te zetten. Dat helpt je vooral als je veel mail krijgt, of niet direct al je mail leest.

Op een iPad of iPhone is de optie om te sorteren niet direct zichtbaar. Maar de mogelijkheid is er wel degelijk. Gebruik daarvoor in optie Wijzig bij het overzicht van de mailboxen. Je krijgt dan een aantal extra mogelijkheden.

Verborgen Mail opties 001

Zo kun je je mail dan sorteren op:

  • ongelezen mail
  • mail per geadresseerde
  • mail per afzender
  • de mail van vandaag
  • de inhoud van de prullenbak
  • verschenen meldingen op berichtenreeksen
  • berichten met bijlagen
  • alle verstuurde mail

Kies de opties die je zoekt. Deze verschijnen vervolgens onder je mailboxen bij de inkomende berichten.

Foto of video invoegen

In iOS is het makkelijk om een foto per mail te versturen. Je gaat daarvoor naar je filmrol en kiest de optie delen. Simpel toch?

Maar wat doe je als je al een mail aan het opstellen bent en je besluit halverwege om een foto mee te sturen? Het enige wat je dan hoeft te doen is je vinger op de plek te houden waar je de afbeelding (of video) wil hebben alsof je wil plakken of wijzigen. Heb je nog niets geselecteerd, dan krijg je ook de optie om een foto of video in te voegen.

Verborgen Mail opties 003

Op een iPhone zit de optie vaak wat verstopt, omdat het scherm niet groot genoeg is. Daarom heb je het meestal niet in de gaten.

Verborgen Mail opties 004

Nog meer tips voor Mail? Laat het ons weten door een reactie op deze post achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.