iOS 8: Continuity, deel 2: Handoff

Handoff

Deze posting gaat over Handoff. Dit is één van de belangrijkste nieuwe functies van iOS 8 en Yosemite.

Wat is Continuity?

Met de komst van iOS 8, zijn er een aantal interessante nieuwe functies toegevoegd. De functies  waar het meest naar werd uitgekeken heeft Apple samengevat onder de term Continuity.

Continuity laat Apple apparaten beter samenwerken. Heb je „slechts” 1 Apple apparaat dan zul je hier niets van merken, maar heb je er 2 of meer, dan zul je ontdekken dat je hier veel plezier aan kunt beleven.

Voor welke apparaten?

Continuity werkt niet op alle apparaten. Het onderdeel Handoff maakt gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE). Dit is een recente ontwikkeling die pas in de nieuwere apparaten is toegepast.

Voor het gebruik van Continuity heb je in elk geval 2 apparaten nodig:

  • iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus
  • iPad (4e generatie), iPad Air
  • iPad mini, iPad mini met Retina-display
  • iPod touch (5e generatie)

Oudere apparaten beschikken niet over BLE en zijn dus niet geschikt voor Handoff.

Als later deze maand OS X Yosemite wordt vrijgegeven, dan worden je Macs ook onderdeel van Continuity. Ook hier geldt dat Handoff niet werkt op oudere Macs.

Wat is Handoff?

Handoff maakt het mogelijk om iets wat je op het ene apparaat begint, af te maken op een ander apparaat. Je kunt beginnen met een mail op je iPhone en dit verder afmaken op je iPad of je Mac. Dit werkt voor de meeste standaard Apple apps: Mail, Safari, Notities, Herinneringen en de iWork apps.

Handoff instellen

Handoff stel je als volgt in:

Ga naar Instellingen > Algemeen > Handoff en Voorgestelde apps.

continuity-handoff-4

Zorg ervoor dat Handoff aan staat.

Je hebt het pas door als je het ziet

De werking is niet direct duidelijk. Stel je begint op je iPhone met het invullen van een formulier in Safari en je wilt dit afmaken op je iPad. Je bent dan geneigd om de iPhone af te sluiten en vervolgens je iPad te activeren.

Maar zo intuïtief (simpel) is het niet. Je moet het apparaat actief houden en tegelijk het andere apparaat activeren. Pas dan zie je linksonder op het „schuifscherm” een pictogram verschijnen van de app waar je mee bezig bent:

Continuity-handoff-1

Veeg dit pictogram omhoog om het te activeren. Je komt dan direct, na het invoeren van je toegangscode, in Safari op je iPad om de klus af te maken.

Handoff op de iPad

Heb je net als ik een toegangscode ingesteld, dan is de kans groot dat je dit pictogram helemaal niet te zien krijgt. Het eerste scherm op je iPad is dan het scherm waar je je code moet invoeren. Het schuifscherm, waar linksonder het pictogram te zien is, is meestal verborgen. Na het invoeren van je toegangscode zie je dan ook NIET de app waar je op je andere apparaat mee bezig was. Daarvoor moet je eerst de thuisknop 2x indrukken. Dan zie je helemaal links de app waar je mee bezig was.

Continuity-handoff-2

Handoff op de Mac

Heb je straks Yosemite en wil je weten of jouw Mac geschikt is voor Handoff, ga dan naar Systeemvoorkeuren > Algemeen. Kijk dan of je de instelling: Sta Handoff tussen deze Mac en uw iCloud apparaten toe. Kun je de regel niet vinden, dan kun je Handoff niet gebruiken op jouw Mac.

Continuity-handoff-3

Op je Mac zie je de Handoff App linksonder naast de taakbalk verschijnen:

Continuity-handoff-5

Klik hierop om de klus waar je mee was begonnen, hier af te maken.

Succes met Handoff!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.