iTunes LP afspelen

Vaak heb je het idee dat je iTunes wel zo’n beetje kent. Maar dan blijkt Apple toch weer iets nieuws te hebben toegevoegd om ons te verrassen. Dan krijg je van die momenten, die wil je absoluut delen, een WOW moment zeg maar. Zonder enig geluid (mij is het althans ontgaan) is er een nieuw item verschenen in het rijtje rechts van de iTunes Store: iTunes LP.

Ik moet bekennen dat ik het eerst niet gezien had, zo onopvallend staat het daar: iTunes LP. Maar het staat er echt. Geen idee ook hoe lang het daar al staat.

Wat is iTunes LP?

Met iTunes LP wil Apple een betere beleving van het luisteren naar muziek bereiken. Meer vergelijkbaar met het luisteren naar een LP: met een hoes, inlegvellen en andere toevoegingen. Dat proberen ze te bereiken met iTunes LP.

iTunes LP afspelen

iTunes LP afspelen

Een kort onderzoekje bracht aan het licht dat het aanbod nog niet zo echt groot is. Maar mijn verbazing werd nog groter toen zich in mijn verzameling maar liefst 2 albums bleken te bevinden die zich als LP laten afspelen.

iTunes LP afspelen

Nog verbazingwekkender was het feit dat beide albums niet voorkwamen in het lijstje met iTunes LP’s. Kennelijk is Apple al eerder begonnen met dit concept. Eén van de albums was eind december onderdeel van iTunes-12 days of Christmas: Cold Play, live tijdens het iTunes Festival.

Als je dan gaat afspelen dan krijg je dit: WOW!

Kijk zelf maar:

iTunes LP afspelen

iTunes LP afspelen

iTunes LP afspelen

iTunes LP afspelen

Fraai toch? Full screen ziet het er nog mooier uit. Controleer je eigen verzameling of koop zo’n iTunes LP en probeer het zelf. Genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.