iWork in de cloud

Het afgelopen weekend heeft Apple de iWork suite voor iCloud beschikbaar gesteld aan iedere iCloud gebruiker. Tijdens de laatste WWDC werd iWork voor iCloud aangekondigd en was tot nu toe alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Nu kan dus iedereen kennismaken met deze programma’s.

Pages, Numbers en Keynote zijn de Apple alternatieven voor Word, Excel en Powerpoint. Behalve via iCloud zijn deze apps ook beschikbaar voor de iPad, de iPhone n op de Mac. Daar zijn het (tot nu toe) betaalde apps.

MS-office

Apple heeft het afgelopen jaar serieus werk gemaakt van iWork compatibiliteit met MS-Office. En dat is in deze apps goed te zien. De documenten gemaakt met Word, Excel of Powerpoint kunnen probleemloos worden ingelezen en weer terug worden vertaald. De laatste addities betroffen ondermeer de compatibiliteit met revisies en revisiemarkeringen.

Restricties

Alle apps in iCloud zijn beta versies! Er gelden dus wat restricties. Zo zijn de apps voorlopig alleen in het Engels en dat geldt ook voor de taal correcties.

Er kan niet geprint worden. Daarvoor moet je het document eerst downloaden, of naar jezelf mailen, om vervolgens te kunnen printen.

Apple’s Versions werkt niet met iCloud. Ook trouwens niet met de iOS versies van Pages, Numbers en Keynote. Autosave weer wel! Versions werkt alleen met documenten die zijn gemaakt op de Mac en daar ook bewerkt worden.

De apps hebben de look-n-feel gekregen van de iOS versies. De styling is al aangepast aan de nieuwe Apple “huisstijl”: zo is de achtergrond inmiddels vervangen door neutraal grijs en is de linnen-look verdwenen.

iwork-in-de-cloud-2iwork-in-de-cloud-3iwork-in-de-cloud-6Maak je al gebruik van iWork voor iOS, dan zullen de bovenstaande screenshots je bekend voorkomen.

De apps werken dus ook op Windows met Internet Explorer. Mits je een geldig iCloud account bezit, kun je nu dus overal je documenten bewerken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.