Mobile Device Management

Mobile Device Management Systemen (afgekort MDM) helpen bedrijven en scholen om een snelgroeiend aantal mobiele apparaten te beheren. Mobiele apparaten dat zijn smartphones, tablets en notebook computers. Smartphones worden vaak nog beheerd als een telefoon.

Mobile Device Management Systemen (afgekort MDM) helpen bedrijven en scholen om een snelgroeiend aantal mobiele apparaten te beheren. Mobiele apparaten dat zijn smartphones, tablets en notebook computers. Smartphones worden vaak nog beheerd als een telefoon. Maar een moderne smartphone beschikt vaak over meer computerkracht dan uw notebook PC van 3 jaar geleden.

Waarom MDM?

De noodzaak van MDM wordt gedreven door de opmars van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Ook staan bedrijven toe dat medewerkers (of leerlingen) eigen apparaten laat gebruiken om bedrijfssystemen te laten raadplegen (BYOD – Bring Your Own Device).

Wat doen MDM systemen?

MDM systemen conformeren mobiele apparaten net als uw computers en regelen alles op het vlak van beveiliging en beheer. Ze kunnen er voor zorgen dat er een wachtwoord beleid wordt nageleefd, dat bedrijfsgegevens het pand niet verlaten, ze sporen mobiele apparaten op en kunnen op afstand verloren of gestolen apparaten vergrendelen en wissen. MDM kan er voor zorgen dat uw email verkeer wordt versleuteld zodat afluisterpraktijken minder kans maken.

MDM kan ook de apps beheren die u voor uw organisatie laat ontwikkelen door het instellen van een eigen App store. MDM kan het gebruik van deze apps afdwingen. Of juist het gebruik van niet compliant apps verbieden.

Facebook en Twitter

MDM systemen kunnen binnen de omgeving van uw bedrijf of school bepaalde functies, zoals camera’s uitschakelen of het gebruik van bepaalde websites verbieden. Dit kan voorkomen dat gemaakte filmpjes of foto’s direct op Facebook worden gezet, of dat de aandacht tijdens presentaties, vergaderingen of lessen wordt afgeleid door wat er op Facebook of Twitter gebeurt.

Hoe werkt het?

MDM systemen kunnen zowel binnen het bedrijf worden geplaatst als ook worden afgenomen als een Cloud dienst. MDM Cloud diensten zijn al beschikbaar vanaf €2,50 per apparaat per maand.

Probeer MDM uit gedurende 30 dagen! 

Meer weten? Stuur een mail of bel ons: 0299 657274.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.