NL-Alert: zo zet je het uit (of aan)

Vannacht werden mensen in een wijde kring om Volendam opgeschrikt door een NL-Alert vanwege een grote uitslaande brand in een supermarkt in Volendam. Veel mensen tot ver buiten Volendam werden vroeg gewekt met een oproep om ramen en deuren te sluiten vanwege de rook en de mogelijk schadelijke gevolgen voor de gezondheid.

Nl-Alert: bij nacht en ontij

NL-Alert wordt gebruikt om tijdens een ramp mensen te waarschuwen. Het wordt getest elke eerste maandag van de maand gelijk met de sirenes.

Denk je na vannacht “dit kan ik de volgende keer missen als kiespijn” dan is deze tip voor jou. Maar misschien denk je na vannacht “wow, dit wil ik ook” ook dan is deze tip voor jou.

Hoe zet je het uit (of aan)?

Wat mij in mijn gezin opviel, was dat mijn iPhone als enige de berichtgeving kreeg. Kennelijk staat dit niet bij iedereen standaard aan.

Ga naar Instellingen – Berichtgeving. Helemaal onderaan vind je de instelling Noodmeldingen. Zet dit op aan (of uit). Dat is het!

Ga naar instellingen - berichtgeving

Wil je weten of het werkt, let dan komende maandag extra op. Dan is het weer de eerste van de maand

Alleen voor smartphones

De melding is alleen te zien op een smartphone. Ook als je iPhone niet is voorzien van een sim, dan wordt de melding toch weergegeven. De melding wordt niet gestuurd naar iPads.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.