Problemen met de update van iWork?

iWork update

Bij het uitkomen van de nieuwste iWork versie beloofde Apple dat de bestaande gebruikers ook konden profiteren van deze update. De nieuwe iWork versie is immers gratis voor nieuwe Macs.

iWork update truc

Dat blijkt echter niet zomaar voor iedereen te gelden. Veel bestaande gebruikers hebben moeite met de update en wachten nog steeds op de update. Er bestaat echter een truc:

Verander de taal van je Mac naar Engels en start opnieuw op (in het Engels dus). Ga nu naar de Mac App Store en de updates verschijnen als vanzelf. Ze staan bij de aankopen / purchases.

De oude versies worden apart opgeslagen en blijven voorlopig dus bruikbaar. Dat is maar goed ook. Heb je wat meer complexe Pages documenten dan levert de import naar Pages 5 wat uitdagingen op. Dat gaat namelijk lang niet altijd goed. Wil je importeren naar Pages 5, zorg dan voor een goede backup. Door het autosave feature van je Mac wordt je document gelijk overschreven.

Pages 5

Apple heeft met deze versie een soort gemene deler gemaakt met de iOS versies. Het gelijktijdig bewerken van documenten op de iPad en de Mac gaat daar nu goed. Maar de prijs die betaald moet worden is best fors. Pages 5 heeft nogal wat features verloren, dat levert op de verschillende sites lange threads op. Dat geldt ook voor Numbers en Keynote.

Nieuwe start?

De nieuwe versie wordt gezien als een opstap versie. De verschillen tussen iOS en de Mac versie waren kennelijk te groot. Apple heeft voor een drastische oplossing gekozen voor dit probleem. Nu de iOS versie en de Mac versie een zelfde bestandsstructuur kennen, kan Apple echter bouwen aan een geheel nieuwe generatie iWork. De verwachting is dat de verdwenen features wel weer zullen terug komen, maar dan zowel op de Mac als op iOS.

Maar zoals gezegd: wees voorzichtig met al te enthousiast openen van je bestaande documenten in de nieuwe apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.