The Room heeft een update gekregen

20130915-112507.jpg

Na een lange periode is er eindelijk een update gekomen van The Room, een van de fraaiste games in de AppStore. De makers van The Room hebben inmiddels voldoende geld opgehaald om de game een waardig vervolg te geven. De uitbreiding die nu verschenen is, dient als opwarmer voor release 2 later dit jaar.

Myst

Hou je van geheimen, dan is The Room iets voor jou. The Room is een iPad-puzzelgame dat sterk doet denken aan Myst.

Het spel begint als je krakend en wel een oude deur opent naar een kamer met daarin een oude kluis vol met geheimen. Je bereikt ze door sloten te openen, draaischijven op de juiste manier te draaien en hendels over te halen. Je zit aanvankelijk gevangen in een kamer met alleen de kist en een briefje. Je krijgt de opdracht om de geheimen te ontdekken door onderdelen van de kist nader te bekijken. Dit doe je door op het scherm te vegen, aan te raken en te tappen. Sleutels sleep je over het scherm naar de juiste opening, waarna je de sleutel ronddraait door met je vingers een rondgaande beweging op het scherm te maken. Het voelt heel realistisch aan en het zuigt je het spel in. Het voelt heel realistisch aan en de geluiden en de duistere omgeving waarin je je bevindt doen de rest.

20130915-112629.jpg

Spel van het jaar 2012

The Room is bij het uitkomen door Apple als game van het jaar uitgeroepen. En dat is terecht.

De 3D-omgeving is zo realistisch en onheilspellend uitgevoerd, dat je er meteen middenin zit. Het slimme van The Room is dat je erdoor gegrepen wordt: je begint eraan en wilt vervolgens meer weten. Voor je het weet ben je de hele middag bezig geweest met het ontdekken van nieuwe geheimen. Het is leuk om geheimen te ontdekken. En dat is een belangrijk element bij de verklaring van het succes van de app.

Bij The Room weet je niet wat er komt en blijken objecten waar je naar kijkt meerdere lagen te hebben. Dat spelers het fantastisch vinden, blijkt wel uit de waarderingen in de App Store: gemiddeld vijf (!) sterren op basis van 2.500 beoordelingen in de Nederlandse App Store en eveneens vijf sterren in de Amerikaanse App Store op basis van 61.000 beoordelingen. Iedereen die het speelt vindt het prachtig, verslavend en kwalitatief hoogstaand. Spelers vergelijken het met Myst, zeggen dat het goed laat zien waar de iPad toe in staat is. Kortom: terecht dat Apple deze indrukwekkende game als iPad-game van het jaar heeft gekozen.

Nieuwe release

Na het spectaculaire slot van de game, kun je eigenlijk niks anders meer doen dan in puur ongeloof naar je scherm staren. Dan wil je niets anders dan nog meer geheimen oplossen. De spelers van het eerste uur hebben er lang op moeten wachten, maar nu komt er dan eindelijk een vervolg. Het lange wachten is voorbij en deze update is al meer dan welkom.

De app kost op dit moment €0,98 in de AppStore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.