Tile: om nooit meer iets kwijt te raken

Gisteren zijn mijn Tiles gearriveerd. Dat heeft best wel even geduurd, maar uiteindelijk is het dan toch gelukt. Tiles hang je aan je sleutelbos, je stopt ze in je tas of je koffer of je plakt ze op die zaken in huis die op de één of andere manier nooit op hun plek liggen. Met een Tile kun je ze altijd weer terug vinden.

Wat zijn Tiles?

Tile-App-tiles

Tiles zijn kleine Bluetooth apparaatjes die je koppelt aan je iPhone. Een speciale app houdt precies bij waar ze zijn. Ze maken gebruik van Bluetooth 4.0 (Low Energy). Niet alle generaties iPhones en iPads zijn daarom geschikt, maar toch. Het werkt met iPhones vanaf de 4s, iPads 3de en 4de generatie, Air en Mini en de iPod Touch.

Het Tile Team

Tiles zijn bedacht door twee techneuten. Het doel is om iets te doen aan dagelijks gedoe met het terugvinden van spullen. Een gemiddeld individu legt per jaar zo’n 3000 keer spullen waar ze niet meer zijn terug te vinden, waardoor je dan weer gemiddeld zo’n 60 uur per jaar bezig bent om ze weer zoeken. Kortom we tobben best wat af met zijn allen. Tile was 1 van de succesvolste kickstarters van 2014.

Hoe het werkt

De Tile App op je iPhone zorgt voor je Tiles. Je koppelt een Tile via Bluetooth. Activeer Bluetooth op je iPhone en je kunt aan de slag.

Tile-App 3

De Tile App loodst je snel door de koppeling heen. Je activeert een Tile door op de “E” rechtsonder te klikken en vervolgens plaats je hem op het scherm. Elke Tile geef je een naam. Vervolgens maak je een foto van je tas, koffer of wat ook, zodat jezelf ook nog weet waar je een Tile aan gekoppeld hebt.

Tile-App 2

Je kunt maximaal 8 Tiles aan de App koppelen.

OK! Ik ben wat kwijt, wat nu?

Je iPhone doet nu de rest. De App houdt van elke Tile bij waar die zich bevindt. Het bereik van Bluetooth is natuurlijk niet zo heel groot, daarom houdt de App bij waar een Tile zich bevond op het moment dat het contact verloren ging.

Tile-App 5

Zo weet je precies waar je je waardevolle spullen hebt laten liggen. Een Tile geeft geen GPS signaal af, maar de laatst bekende lokatie is in elk geval een goede plek om te zoeken.

Tile-App 6

Is een Tile binnen Bluetooth bereik dan geeft de sterkte van het signaal een indicatie waar je moet zoeken. De cirkel sluit zich om aan te geven dat je in de buurt komt en uiteindelijk zorgt een fluittoontje zorgt voor de rest. Wordt de cirkel weer kleiner dan loop je de verkeerde kant op.

Lost & Found

Het kan zo zijn dat het item dat je bent verloren zich niet meer op plek bevindt die de Tile App aangeeft. In dat geval kun je een Tile als vermist opgeven. Elke gebruiker van de Tile App die zich toevallig in de buurt van je zoek geraakte spullen bevindt, krijgt jouw Tile te zien en kan zo meehelpen om je spullen terug te vinden. Dat je er een foto van gemaakt hebt helpt daarbij.

Onderhoudsvrij

Tiles zijn waterdicht, weerbestendig, volledig onderhoudsvrij en ontworpen om de meest bizarre omstandigheden te overleven. Na een jaar ruil je ze om voor nieuwe. Er worden geen batterijen vervangen. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, vertel ik je over een jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.