WWDC 2014

Vanavond is het weer zover. Het jaarlijkse moment waar Apple aficionados reikhalzend naar uitkijken. Apple’s World Wide Developers Conference 2014.

Ontwikkelaars kunnen vijf dagen lang workshopsen presentaties bezoeken, waarbij Apple-engineers nieuwe functies in iOS en OS X uitleggen. Voor gewone gebruikers is alleen de keynote op de eerste dag van WWDC van belang. De overige sessies zijn erg technisch van insteek.

Traditiegetrouw houdt Apple op de eerste dag van de conferentie een keynote waarin doorgaans grote aankondigingen gedaan worden. Voorgaande jaren introduceerde Apple onder meer nieuwe Macs, OS X-versies en ook grote updates van de iOS-software voor iPhone, iPad en iPod touch. Eerder was WWDC ook het introductiemoment voor nieuwe iPhones, maar die heeft Apple de afgelopen keren telkens in het najaar gedaan. De traditionele keynote om de conferentie te openen vindt dit jaar plaats op 2 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd en zal via een rechtstreekse livestream te bekijken zijn. Hopelijk kunnen we net als vorig jaar meekijken via de Apple TV.

Wat verwachten we?

wwdc-2014-3

Het is inmiddels een traditie geworden, maar ook dit jaar verwachten we weer een nieuwe release van OS X. Er wordt uitgebreid gespeculeerd over de naam van deze nieuwe release. Er zijn wat mockups gespot verborgen onder dekkleden en er zijn mensen die daaruit hebben afgeleid dat de nieuwe versie wel eens Yosemite zou kunnen zijn.

Verder is de algemene verwachting dat OS X een make-over krijgt vergelijkbaar met iOS 7 afgelopen najaar.

De kans is groot dat Apple tijdens WWDC 2014 een aankondiging van iOS 8 doet en alvast enkele nieuwe functies laat zien. In voorgaande jaren gebeurde dat ook: toen werden tijdens WWDC iOS 6 eniOS 7 aangekondigd. Tijdens WWDC 2014 zal iOS 8 de grootste aankondiging zijn, maar er worden soms ook wat nieuwe producten onthuld, zoals nieuwe MacBooks en iMacs. Voor de aankondiging van nieuwe iPhones en iPads zullen we waarschijnlijk tot september 2014 moeten wachten.

WWDC app

wwdc-2014-app

Dit jaar is er een app te downloaden met het complete programma. Je kunt de app downloaden via de App store. Als je denkt daaruit vast af te kunnen leiden wat er allemaal bekend gemaakt gaat worden, dan kom je vooralsnog bedrogen uit. De interessante lezingen en presentaties worden plagerig afgeschermd. Maar dat zal de komende dagen wel veranderen.

Aankondigingen

Er wordt op de diverse internet sites veel gespeculeerd over verdere aankondigingen. Hier volgt een willekeurige greep. Er wordt uitgekeken naar de volgende zaken:

  • Apple iWatch, reeds lang gehyped en behoeft nauwelijks toelichting. Alles is er al over gezegd. Van rond tot vierkant tot een armband, wellicht dat we na vanavond meer weten.
  • Apple Health tracker: er wordt geruime tijd gespeculeerd dat Apple interessante dingen gaat doen op het gebied van gezondheid en fitness. De architectuur van de iPhone 5s met een aparte chip voor het bijhouden van allerlei sensoren, voedt dit gerucht.
  • Apple TV: ook hier wordt al geruime tijd aandacht aan geschonken. De huidige Apple TV is al weer wat ouder en mogelijk aan vervanging toe. De speculaties richten zich met name op de mogelijkheid om apps te installeren en de mogelijkheden om de Apple TV te gebruiken als spel console.
  • Beats: afgelopen week werd de overname van Beats definitief afgerond. Het gonst van de geruchten over het waarom. Ook hier wordt reikhalzend uitgezien naar aankondigingen. Algemeen wordt verwacht dat Apple een streaming muziek dienst wil aankondigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je een mens bent * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.